Valoa, ei väkivaltaa 2020

#naisiinkohdistuvavihapuhe #valoaeiväkivaltaa

Tänään 25.11 vietämme jälleen vuosittaista YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää. Naisiin kohdistuva väkivalta on globaali ongelma ja yleistä myös Suomessa. Tutkimusten mukaan joka kolmas nainen tai tyttö kohtaa lähisuhteissaan väkivaltaa tai sen uhkaa.

Tämän vuoden Valoa, ei väkivaltaa-kampanjan teemana on naisiin kohdistuva vihapuhe. Tiesitkö esimerkiksi, että lähes kaikki tytöt kohtaavat häirintää somessa? Entä pohditko, miten vihapuhe liittyy sukupuoleen?

”Tytöt kokevat häirintää vain siksi, että he ovat tyttöjä ja verkossa…Häirintää on enemmän ja sen luonne muuttuu, jos tytöt kuuluvat vähemmistöön seksuaalisen suuntautumisen, sukupuoli-identiteetin, vammaisuuden tai etnisyytensä vuoksi.” (Plan International Suomen raportti 2020: Free to be oneline? – Tyttöjen ja nuorten naisten kokemuksia verkkohäirinnästä Suomessa).
Vihapuhe on ihmisoikeusloukkaus. Kaikenlaiseen vihapuheeseen on tärkeää puuttua, eikä sitä tarvitse sietää. (THL, Tasa-arvotiedon keskus: #Emmevaikene- Mitä on vihapuhe ja miten se liittyy sukupuoleen?)

Katso Tasa-arvotiedon keskuksen laatimasta lyhytjulkaisusta, miten voit toimia vihapuhetta vastaan:
https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/135444/URN_ISBN_978-952-302-940-8.pdf?sequence=1

Voit myös lukea lisää turvallisesta netin käytöstä Plan International Suomen raportista:
https://plan.fi/sites/default/files/plan_images/verkkohairintasuomessa_raportti2020.pdf

www.valoaeivakivaltaa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *