Mistä on kyse?

Pohjois-Suomen seksuaalineuvontakeskus Tietoiseksi (2019–2021) on perustettu Oulun ensi- ja turvakodin, sekä Vuolle Setlementin yhteistyöllä vastaamaan matalan kynnyksen palveluiden tarpeeseen. Toiminta on sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoittamaa. Palvelumme ovat maksuttomia ja suunnattu kaikille palveluja tarvitseville.

Tavoitteena on edistää Pohjois-Suomessa asuvien seksuaalioikeuksia ja seksuaaliterveyttä seksuaalineuvonnan ja seksuaalikasvatuksen avulla. Hankkeen tavoitteena on myös tukea seksuaaliväkivaltaa kokeneita ja heidän läheisiään. Hankkeen aikana kehitetään seksuaaliterveysmentorikoulutus. Seksuaaliterveysmentorikoulutuksissa koulutetaan maahanmuuttajataustaisia mentoreita, jotka ovat mukana tuomassa Kulttuurisensitiivistä seksuaalikasvatusta monikulttuuriin yhteisöihin.

Hankkeessa tuotetaan materiaaleja ja koulutuksia ammattilaisille ja tehdään aktiivista yhteistyötä alan ammattiverkostojen kanssa. Hankkeessa tehdään myös oppilaitosyhteistyötä. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä hanketyöntekijöihin.